Acasă » Ultima oră » Pastila cu insulină ar putea schimba viața diabeticilor
Pastila cu insulină ar putea schimba viața diabeticilor
Bolnavii de diabet de tip 1 ar putea scăpa în viitor de stresul și grija injecțiilor! Oamenii de știință au descoperit o metodă eficientă, prin care doza zilnică de insulină ajunge în corp sub forma unei pastile. Practic, aceste pastile ar urma să înlocuiască injecțiile, fiind o soluție mult mai comodă pentru diabetici. Studiul, în primă fază pe animale de laborator, a fost efectuat de către cercetătorii de la Universitatea Harvard, Marea Britanie. Aceștia susțin că pastila orală este o opțiune mult mai bună prin prisma faptului că imită mai precis decât injecțiile modul natural în care pancreasul creează și transportă insulina.
Învelișul pastilei rezistă la atacul acizilor gastrici
Cheia pentru această abordare este transportarea insulinei într-un lichid ionic compus din colină și acid geranic. Acest lichid este introdus într-o capsulă care are un strat rezistent la acizii gastrici. Practic, oamenii de știință au reușit să treacă un obstacol major, acela ca pastila să nu fie dizolvată de acizii gastrici. Învelișul se dizolvă doar atunci când ajunge în intestinul subțire. Această pastilă este ușor de produs și are avantajul că poate fi ținută la temperatura camerei două luni, fără să se degradeze. Pastila va reprezenta, cu siguranță, o bucurie și pentru persoanele care nu reușesc să își facă regulat injecțiile cu insulină.
„Multe persoane nu reușesc să-și facă injecțiile cu insulină din cauza fricii de durere, a fobiei de ace, dar și ca urmare a programului încărcat. Consecințele necontrolării glicemiei pot duce la grave probleme de sănătate”, a declarat unul dintre autorii cercetării, prof. Samir Mitragotri.
Oamenii de știință își propun continuarea studiilor pe animale, dar și începerea cât mai curând a testelor pe oameni, mai ales că acidul geranic și colina sunt deja considerate sigure pentru organismul uman.
Sursa: www.seas.harvard.edu
Cuvinte-cheie: diabet tip 1, pastila insulina, tratament diabet
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.