Plasturele inteligent care monitorizează nivelul glicemiei fără durere

Cercetătorii au dezvoltat un plasture cu microace destinat monitorizării glicemiei. Oricine poate folosi plasturele de unică folosință, o metodă rapidă și lipsită de disconfort. Echipa de cercetători condusă de Beomjoon Kim de la Universitatea din Tokyo, Japonia, a reușit să pună la punct plasturele care ar putea fi de ajutor în diagnosticarea unor afecțiuni precum prediabetul.

Plasturele nu produce disconfort

Din fericire, utilizarea acestui plasture nu produce durere sau disconfort, acele fiind foarte mici și biodegradabile. Plasturele nu prelevează probe de sânge, ci rămâne în contact cu fluidele corporale care conțin biomarkeri. Pentru realizarea plasturelui, cercetătorii au obținut mai întâi acele turnând un amestec topit dintr-un polimer biodegradabil și sare într-o matriță, în timp ce se aplica căldură. Apoi au răsturnat conținutul matriței pe o bucățică de hârtie, aplicând presiune.

Enteropatia glutenică și diabetul zaharat: ce legătură există

Plasturii sunt de unică folosință, biodegradabili, și biocompatibili, ceea ce înseamnă că nu există nicio problemă dacă rămân în piele atunci când plasturele este îndepărtat. Următorul pas este testarea lui pe subiecții umani.

Sursa: Sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.