Screeningul auditiv ar putea ajuta la descoperirea nou-născuților cu autism

Studiile au dovedit că auzul și alte sisteme senzoriale ale adulților și copiilor cu autism sunt diferite de cele ale persoanelor care nu suferă de această tulburare. Cercetătorii Universităților din Miami şi Harvard susțin că indicatorii timpurii ai autismului pot fi identificați încă de la naştere, după ce au analizat răspunsurile primite în urma screeningului auditiv al nou-născuţilor. Ei susţin că descoperirile făcute ar putea ajuta la evaluarea şi identificarea nou-născuţilor cu risc de autism prin utilizarea unor teste auditive obişnuite.

Testarea potenţialelor evocate auditive de trunchi cerebral (BERA)

Cercetătorii au observat că screeningul auditiv este utilizat în mod regulat, la scară largă, pentru a examina nou-născuţii şi capacităţile lor auditive. Aceste teste măsoară cât de bine reacționează urechea internă și creierul unui copil la sunete.

Elizabeth Simpson, profesor asociat al Departamentului de Psihologie şi coautoare a studiului, transmite că nu sfătuieşte deocamdată medicii să utilizeze testarea potenţialelor evocate auditive de trunchi cerebral încă (determină integritatea sistemului auditiv), dar spune că acest studiu prezintă o direcție promițătoare în modul în care testarea (BERA) poate fi utilizată ca metodă de detectare precisă a autismului la naștere. Pe viitor, cercetătorii speră că acest tip de testare să poate fi folosit și pentru identificarea altor probleme de dezvoltare cognitivă precum vorbirea, deficienţele de limbaj sau chiar decesul subit al copilului.

Pe parcursul studiului, cercetătorii au descoperit 321 de copii care au beneficiat de testarea BERA, îmediat după naştere şi care au fost diagnosticaţi ulterior cu autism.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.