Acasă » Ultima oră » Singurătatea poate determina apariţia diabetului de tip 2
Singurătatea poate determina apariţia diabetului de tip 2
Un studiu recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea College London, Marea Britanie, demonstrează că absenţa conexiunilor emoționale dintre oameni, şi nu lipsa contactului direct, este cea care poate determina apariţia diabetului de tip 2. Specialiştii sunt de părere că, pentru prevenirea diabetului de tip 2, este necesar ca oamenii să fie conectaţi emoţional şi să aibă relaţii de lungă durată.
Singurătatea şi apariția diabetului de tip 2 în timpul pandemiei de COVID-19
Din cauza pandemiei de coronavirus, milioane de oameni sunt nevoiţi să rămână acasă, în izolare. Studiile recente arată că pe termen lung, singurătatea poate influența dezvoltarea diabetului zaharat. Blocarea interacţiunilor dintre persoane ar putea spori vulnerabilitatea oamenilor în această perioadă. Singurătatea apare atunci când un individ consideră că nevoile sale sociale nu sunt satisfăcute și se instalează un dezechilibru între relațiile sociale dorite și cele reale. Astfel, o cincime dintre adulții din Marea Britanie și o treime dintre adulții din SUA declară că se simt uneori singuri.
Apariția diabetului de tip 2, etapele studiului
În acest studiu au fost implicaţi 4.112 de adulți cu vârste peste 50 de ani. Datele despre aceste persoane au fost colectate între anii 2002-2017. La începutul studiului, participanţii nu prezentau semne ale diabetului, iar nivelul de glucoză din sânge era normal.
Cercetările arată că pe o perioadă de 15 ani, 264 de persoane au dezvoltat diabet de tip 2, iar nivelul de singurătate măsurat la începutul colectării datelor a fost un element important în apariţia acestuia.
Cum influenţează singurătatea apariţia diabetului de tip 2?
Dr. Ruth Hackett a declarat că există o relație strânsă între singurătate și debutul ulterior al diabetului de tip 2. În plus, aceasta afirmă că există o distincție clară între singurătate și izolare socială, deoarece izolarea nu prezice diabetul de tip 2, în timp ce singurătatea, care este definită de calitatea relațiilor unei persoane, o face.
Potrivit studiului, un posibil motiv biologic din spatele asocierii dintre singurătate și diabetul de tip 2 ar putea fi impactul singurătății constante asupra sistemului biologic responsabil de stres, care, în timp, afectează organismul și crește riscul de diabet.
Sursa: sciencedaily.com
Cuvinte-cheie: COVID+19, diabet de tip 2, glicemie, pandemie, singuratate
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.