Acasă » Ultima oră » Tehnologia eficientizează și crește calitatea actului medical
Tehnologia eficientizează și crește calitatea actului medical
Digitalizarea transformă modul în care relaționăm, lucrăm, ne relaxăm și tratăm. Dacă în unele industrii, digitalizarea simplifică sau eficientizează anumite procese și proceduri, în Sănătate, avansul tehnologic poate face diferența, cu adevărat, între viață și moarte. Potrivit lui Valentin Preda, Chief Retail Officer în cadrul htss, din ce în ce mai multe organizații mari din domeniul Sănătății încep să utilizeze inteligența artificială pentru a crea procese și fluxuri de lucru automatizate, care ar putea face ca asistența medicală să fie mai ieftină, mai eficientă, mai personalizată și mai echitabilă.
„Provocările actuale ale sistemului medical, legate de populația în creștere și de lipsa de resurse umane specializate, pot fi contracarate prin adoptarea de procese automatizate, cum ar fi RPA (Robotic Process Automation), AI (Artificial Intelligence), ML (Machine Learning) și soluții digitale de tip self-checking. Astfel, multe dintre procesele repetitive vor putea fi preluate de către roboți, ceea ce va permite angajaților să se concentreze pe task-uri mult mai importante, cum ar fi de exemplu analiza și interpretarea datelor și a proceselor. Tehnologia eficientizează și crește calitatea actului medical, rezolvând, în parte, și problema legată de criza de personal de specialitate,” afirmă Valentin Preda.
Predicții în Sănătate cu ajutorul tehnologiei
Potrivit specialistului htss, unul dintre principalele cazuri de studiu este utilizarea machine learning și a inteligenței artificiale pentru a face predicții.
„Organizațiile din domeniul Sănătății folosesc inteligența artificială pentru a prezice orice, de la volumele din departamentele de urgență (pentru a gestiona mai bine personalul și triajul) până la prezicerea tratamentelor care ar putea fi cele mai eficiente în diagnosticarea anumitor afecțiuni. Fără îndoială, entitățile din Sănătate care vor avea cel mai mare succes sunt cele care vor fi capabile să-și regândească și să-și reimagineze în mod fundamental fluxurile de lucru și procesele și să utilizeze machine learning și inteligența artificială pentru a crea un sistem de sănătate cu adevărat automatizat”, adaugă Valentin Preda.
Cuvinte-cheie: act medical, digitalizare, inteligenta artificiala, sanatate, tehnologie
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.