Ultrasunetele, metodă eficientă pentru bolile neurodegenerative

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Toronto împreună cu cei de la Universitatea de Medicină din Viena au descoperit că ultrasunetele pot fi utilizate ca metodă eficientă de tratament pentru o serie de boli neurodegenerative. Noua tehnică bazată pe utilizarea ultrasunetelor îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale prin activarea neuronilor sănătoşi. Metoda se poate folosi pentru tratarea bolilor precum Alzheimer, Parkinson, scleroză multiplă etc. Bolile neurodegenerative sunt afecțiuni incurabile și debilitante.

Terapia cu ultrasunete și tratamentele deja existente

În ultimii ani, au fost dezvoltate noi concepte pentru terapia cu ultrasunete. Ultrasunetele pot fi utilizate în cadrul procedurilor chirurgicale non-invazive, în terapiile genetice menite să trateze anumite zone ale creierului și în modularea terapeutică a rețelelor neuronale. Tehnicile dezvoltate în Viena şi Toronto reprezintă opţiuni inovatoare pe care medicii le pot folosi împreună cu tratamentele existente. Datele prezentate de cercetători arată că terapia cu ultrasunete este sigură şi gata de aplicare. Aceştia au mai adăugat că nu există efecte secundare în urma tratamentului.

Peste 50 de milioane de persoane trăiesc cu demență în întreaga lume

Tehnica de stimulare neuronală prin intermediul ultrasunetelor a fost dezvoltată de un consorțiu internațional condus de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Viena, fiind prezentată ca articol de copertă într-o revistă științifică de top la începutul anului 2020. Pacienții cu Alzheimer din acest studiu pilot au prezentat îmbunătățiri susținute pe o perioadă de trei luni. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în lume, la fiecare 3 secunde o persoană dezvoltă demenţă. În plus, reprezentanţii organizaţiei au transmis că în întreaga lume sunt peste 50 de milioane de persoane care trăiesc cu demență și se așteaptă ca acest număr să se dubleze la fiecare 20 de ani, ajungând la 152 milioane până în 2050.

Surse: news-medical.net; gov.ro

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.