Acasă » Ultima oră » Vaccinurile previn aproximativ 30 de boli infecțioase
Vaccinurile previn aproximativ 30 de boli infecțioase
Vaccinarea are un rol foarte important în crearea unor sisteme de sănătate puternice și este răspunsul optim de apărare a populației în fața pandemiilor provocate de virusuri precum SARS-CoV-2, anunţă reprezentanţii Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM). La nivel global, prioritatea companiilor membre ARPIM este să identifice vaccinuri, soluții de diagnostic și tratamente care să fie eficiente în lupta împotriva coronavirusului. Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării, 24-30 aprilie, ARPIM anunţă că vaccinurile previn aproximativ 30 de boli infecțioase și, datorită lor, între 2 și 3 milioane de vieți omenești sunt salvate anual, la nivel global.
ARPIM solicită adoptarea de urgenţă a Legii Vaccinării
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a stabilit ca temă pentru Săptămâna Mondială a Imunizării mesajul #VaccinesWork for All. Este subliniat faptul că cei care contribuie la descoperirea vaccinurilor, la producere, livrare sau administrare sunt eroi care luptă să protejeze sănătatea oamenilor de pretutindeni. Cu această ocazie, ARPIM solicită autorităţilor române să asigure continuitatea serviciilor de vaccinare în conformitate cu Programul Național de Vaccinare și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, pentru a evita riscul izbucnirii de noi crize epidemiologice în perioada pandemiei COVID-19. De asemenea, este solicitată adoptarea în regim de urgență a Legii Vaccinarii pentru a crește capacitatea sistemului național de vaccinare și pentru a reduce povara bolilor prevenibile prin vaccinare.
Declarația directorului executiv ARPIM
„În contextul actual, mai mult ca niciodată, este important ca imunizarea populației prin vaccinare să fie recunoscută ca o prioritate de sănătate publică. Este necesar ca populația la risc și copiii să fie protejați de afecțiuni pentru care există vaccinuri, astfel încât să reducem presiunea asupra sistemului de sănătate și riscurile asociate COVID-19. De asemenea, acum realizăm cât de important este să avem vaccinuri disponibile pentru boli infecțioase și să le folosim la potențialul lor maxim. Descoperirea vaccinului, atât de așteptată în aceste zile, va contribui semnificativ la susținerea eforturilor extraordinare ale cadrelor medicale de a ne proteja împotriva virusului SARS-CoV-2”, a declarat Dan Zaharescu, director executiv ARPIM.
Cuvinte-cheie: asociatia romana a producatorilor internationali de medicamente, coronavirus, COVID+19, legea vaccinării, săptămâna mondială a imunizării, sars+cov+2, vaccinare, vaccinarea
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.