Virusuri vii au fost descoperite în calota glaciară

Oamenii de știință, care studiază ghețarii, au descoperit noi virusuri cu o vechime de aproximativ 15.000 de ani, în eșantioanele de gheață provenite din regiunea Podișului Tibet. Descoperirile au fost publicate în jurnalul Microbiome, iar experții au creat o nouă metodă de a analiza probele, fără a le contamina. Cercetările au analizat eșantioanele extrase în anul 2015, din calota glaciară Guliya, vestul Chinei.

28 de virusuri necunoscute

Cercetătorii au descoperit codurile genetice a 33 de virusuri. Patru dintre acestea au fost identificate de către comunitatea științifică, însă cel puțin 28 sunt necunoscute și se pare că au supraviețuit de-a lungul timpului, tocmai pentru că au fost înghețate. Oamenii de știință susțin că acestea sunt virusuri care s-ar fi dezvoltat și înmulțit chiar și în condiții extreme. Virusurile nu au o genă universală, iar încercarea de a descoperi noi virusuri implică mai mulți pași. Pentru a compara virusurile nou identificate cu cele deja cunoscute, trebuie analizate seturile de gene, care sunt catalogate apoi în baze de date științifice.

Doar două studii anterioare au mai descoperit virusuri în mostre de gheață cu o astfel de vechime, însă această ramură a științei devine din ce în ce mai importantă, odată cu încălzirea globală. Studiul a fost realizat de către oamenii de știință din cadrul Universității de Stat din Ohio, Statele Unite ale Americii.

Sursa: sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.